WELKOM WELKOM


Lucaskerk
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
tel. 076-5422433
Maakt deel uit van
de Protestantse Gemeente Breda
 
Vieringen en agenda Vieringen en agenda
Ga voor een overzicht van onze vieringen naar: https://www.pknbreda.nl/vieringen
De agenda van de Protestantse gemeente Breda is in te zien via: https://www.pknbreda.nl/agenda
 
Lucaskerk beperkt open

Lucaskerk beperkt open
Op maandag- woensdag- & vrijdagochtend zijn we van 9.00 tot 12.00 uur open om een kaarsje te branden, voor een individueel gebed of een kort gesprekje bij de kern Bethlehem van de Augustinus Parochie en/of Lucaskerk Protestantse Gemeente Breda.
Maximaal 2 personen tegelijk en op 1,5 m afstand.
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief
Samen op Zondag is de gezamenlijke nieuwsbrief voor de hele Protestantse gemeente te Breda. Wekelijks wordt deze nieuwsbrief verzonden naar een groot aantal mailadressen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website: www.PKNBreda.nl.
 
In de Lucaskerk In de Lucaskerk
De Protestantse viering op zondag in de Lucaskerk is om 10:45 uur en volgt na de dienst van de Bethlehem kern van de Augustinus parochie, die onze (PGB-) kerk met ons deelt. Zes maal per jaar hebben we een Oecumenische viering met de Bethlehem kern, voorgegaan door een RK-pastor en een Protestante predikant.
Na de Protestantse viering komt de Victory Bible Church in ons gebouw samen. Verder gebruikt OSIN, een Indonesisch georiënteerde kring gelovigen, de Lucaskerk regelmatig op zaterdag.
Zo zijn we letterlijk en figuurlijk een veelkleurige kerk.
 
Minibieb Lucaskerk

Minibieb Lucaskerk
Geen idee welk boek je deze zomer mee moet nemen op vakantie?
Afgelopen weken is weer een groot aantal boeken voor u binnengekomen in de MiniBieb Lucaskerk. Zo maar een paar voorbeelden:  3 delen van Het Verhaal Gaat van Nico ter Linden,  De Koning en De Kraai van Kader Abdolah, Sneeuw van Orhan Pamuk, Tirza van Arnon Grunberg, De Middagvrouw van Julia Franck, Sonny Boy van Annejet van der Zijl, Tea Bag van Henning Mankell, En de mens speelt met de tijd van Allerd Stikker, Het Verjaagde Water van A,. den Doolaard, De Reünie van Simone van der Vlugt, 4 romans van Michel Houellebecq, enz.  Ook schonk een liefhebber van geschiedenis 20 boeken.
Inmiddels is de boekenkast te klein 😊 De Minibieb is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Open Kerk: op maandag, woensdag- en vrijdagochtend van 09.00-12.00.
Dick de Man