WELKOM WELKOM


Lucaskerk
Tweeschaar 125
4822 AS Breda
tel. 076-5422433
Maakt deel uit van
de Protestantse Gemeente Breda
 
Vieringen en agenda Vieringen en agenda
Ga voor een overzicht van onze vieringen naar: https://www.pknbreda.nl/vieringen
De agenda van de Protestantse gemeente Breda is in te zien via: https://www.pknbreda.nl/agenda
 
Lucaskerk beperkt open

Lucaskerk beperkt open
Op maandag- woensdag- & vrijdagochtend zijn we van 9.00 tot 12.00 uur open om een kaarsje te branden, voor een individueel gebed of een kort gesprekje bij de kern Bethlehem van de Augustinus Parochie en/of Lucaskerk Protestantse Gemeente Breda.
Maximaal 2 personen tegelijk en op 1,5 m afstand.
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief
Samen op Zondag is de gezamenlijke nieuwsbrief voor de hele Protestantse gemeente te Breda. Wekelijks wordt deze nieuwsbrief verzonden naar een groot aantal mailadressen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website: www.PKNBreda.nl.
 
Zichtbaar in Corona-tijd Zichtbaar in Corona-tijd
Alleen samen krijgen we Corona eronder. Deze tekst staat achter de premier bij persconferenties. Alleen samen blijven we een zichtbare kerk! Ook de Lucaskerk wil graag herkenbaar en zichtbaar zijn in deze onmogelijke tijd. We gaan met een projectgroepje nadenken over die zichtbaarheid. Dat doen we in een paar (online) video-sessies. 
Ook al hebben we best een lijstje van wat al wel loopt, we denken dat het nog beter kan. Misschien mist u nog iets of wilt u zelf iets doen. U kunt ook even bellen als u ideeën hebt of als u mee wilt brainstormen over “zichtbaarheid in corona-tijd”.
Bel dan even met Reinier Rijke, voorzitter van het sectie-team Lucaskerk, 06 20 44 30 93 en/of Pico Rozendaal van facilitair 06 19 99 45 40.

Alleen samen blijven we een zichtbare kerk!
 
lees meer ยป
 
In de Lucaskerk In de Lucaskerk
De Protestantse viering op zondag in de Lucaskerk is om 10:45 uur en volgt na de dienst van de Bethlehem kern van de Augustinus parochie, die onze (PGB-) kerk met ons deelt. Zes maal per jaar hebben we een Oecumenische viering met de Bethlehem kern, voorgegaan door een RK-pastor en een Protestante predikant.
Na de Protestantse viering komt de Victory Bible Church in ons gebouw samen. Verder gebruikt OSIN, een Indonesisch georiënteerde kring gelovigen, de Lucaskerk regelmatig op zaterdag.
Zo zijn we letterlijk en figuurlijk een veelkleurige kerk.
 
Minibieb Lucaskerk Minibieb Lucaskerk
Als je de Lucaskerk bezoekt tijdens een Open Kerk ochtend, vind je vooraan in de hal een boekenkastje: de ‘Minibieb Lucaskerk’.
We lezen wat af in deze Corona tijd! Hoe mooi zou het zijn als we in deze Minibieb kunnen delen wat ons geboeid of geïnspireerd heeft: dat mooie boek of gedicht waar je zo van genoten hebt of dat je getroost heeft, het boek dat je (klein)kinderen steeds weer voorgelezen willen hebben…
Idee van de Minibieb is dat hier door iedereen boeken geleend, geruild of achtergelaten kunnen worden. Desgewenst kun je het boek een boodschap meegeven op zijn reis. Zo krijgt iedereen de kans ervaringen te delen.
De Minibieb is toegankelijk gedurende de openingstijden van de Open Kerk: op maandag, woensdag- en vrijdagochtend van 09.00-12.00. De eerste boeken zijn al ontvangen. Wie volgt?