Gedenken Gedenken

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, in november 2006 is de gedenkplek voor overledenen in de kerkzaal van de Lucaskerk in gebruik genomen. Het ontwerp is van Otto Meijer.
Aan de familie van een overledene wordt gevraagd of de naam zichtbaar of op de onderkant van de steen geschreven moet worden. De maand waarin het overlijden plaatsvindt bepaalt de trede van de jacobsladder waarop de steen gelegd wordt. We beginnen onderaan met de eerste maand van het kerkelijk jaar, dus met december en daarboven komt januari enz. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar wordt de steen van de ladder genomen en meegegeven aan de familie, als die een kaarsje aangestoken heeft. Is er geen famile van een overledene aanwezig, dan wordt van tevoren afgesproken wie de steen op die zondag in ontvangst neemt en naar de familie brengt.

Meer over de achtergrond van de Jacobsladder kunt u lezen in dit document.