Agendapagina
« vorige  |  oktober 2017  |  volgende »
-------------------

Woensdag 11 oktober 2017 Oecumenisch Leerhuis
Locatie: Lucaskerk, Tweeschaar 125 te Breda
Tijdstip: 20.00 uur (18.00 uur maaltijd)
Prijs: € 5,-

Ds Marlies Schulz
Neem mij aan zoals ik ben! Mediteren met Luther.
Na alle informatie rondom 500 jaar reformatie gaan wij op deze avond heel iets anders doen: mediteren over een korte tekst uit Luthers geschrift: ‘Van de vrijheid van een christen’. Wat betekent het om gezien te worden zoals je bent? Dit is een van de grondbeginselen waarop Luther zijn theologie ontwikkelde. Is dit vandaag nog belangrijk? Hoe ervaren wij dit vandaag?
Al mediterend zoeken wij op deze avond naar sporen daarvan in de diepte van onze ziel en ons eigen leven! Deze avond kan ook een goede instemming zijn voor de lezing van Kick Bras twee weken later!
Inschrijven voor de maaltijd, voorafgaande aan deze avond kan via de link: www.Lucaskerk.nl/formulier

Zaterdag 14 oktober 2017 Schoonmaak Lucaskerk
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 10.00 uur  - 15.00 uur

Traditiegetrouw houden we in het najaar de jaarlijkse grote schoonmaak van de Lucaskerk en directe omgeving. Ook dit jaar vraagt de facilitaire werkgroep van de Lucaskerk weer uw medewerking om een aantal uurtjes beschikbaar te stellen.
Op zaterdag 14 oktober 2017 willen we van 10.00 - 15.00 uur schoonmaakwerkzaamheden verrichten, die door het jaar heen niet of te weinig zijn uitgevoerd. Denk daarbij aan het reinigen van alle kerkstoelen, speciale reiniging van de vloer van de kerkzaal, ramen binnen en buiten en lichtkoepels zemen, rommel opruimen  op het dak van de kerk, schoonmaken van de groenvoorzieningen rond de kerk etc. etc.
 Iedereen is welkom. Voor een lunch tussen de middag wordt gezorgd. Vanaf zondag 24 september 2017 zal in de Lucaskerk een intekenlijst worden opgehangen, waarop u kunt intekenen (t/m zondag 8  oktober 2017) via de intekenlijst op de bar van de ontmoetingsruimte of aanmelden via email:
De ontvangst is vanaf 10.00 uur met koffie en / of thee.

Zaterdag 21 oktober 2017 Excursie
Locatie: Van Markuskerk, Hoogeind, Breda naar Utrecht.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: € 15

Ter gelegenheid van het Lutherjaar wordt u uitgenodigd voor een excursie naar Utrecht op zaterdag, 21 oktober. Door het sectieteam van de Markuskerk is een interessant programma samengesteld met een bezoek aan het Museum Catharijneconvent en aan de Domkerk. Het vertrek van de bus is om 10:00 uur van de Markuskerk. Aankomst museum 11:30 uur.