za 16 september 2017

Vredesweek

Locatie: 
 Vredesduif, Groenedijkplein Breda (Hoge Vucht)
Tijdstip: 
 15.00 uur  - 17.00 uur

De Vredesweek wordt gehouden in de week van 16 t/m 24 september. Tijdens deze week vinden in Breda en directe omgeving verschillende activiteiten plaats variërend van lezingen tot theater. Thema van de landelijke Vredesweek is ‘De kracht van verbeelding’. Het programma in Breda sluit daarop aan.
Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. Er wordt veel geschreeuwd en weinig geluisterd. Veel mensen voelen zich hier machteloos over en ervaren een gebrek aan verbinding met mensen in hun eigen buurt. Ook internationaal nemen spanningen en tegenstellingen toe. In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede, in ons eigen land om elkaar te blijven vinden.
Verbeeldingskracht stelt je in staat om te dromen, om grenzen te verleggen, om samen te zoeken naar wat je bindt met anderen in plaats van verdeelt. Het stelt je in staat om je te laten inspireren door moedige vredesactivisten in conflictgebieden die blijven geloven in vrede. ‘De kracht van verbeelding’ biedt hoop op een betere wereld. Een wereld waarin plaats is voor iedereen. In deze week roepen we Bredanaars op om open te staan voor elkaars dromen en beelden over vrede. Laten we elkaar blijven zoeken en vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen in staat zijn om te laten zien dat het anders kan. Jong en oud, iedereen kan meedoen!

terug